>

TV- og Dataspill

Kjøperguide - TV- og Dataspill

TV- og PC-spill for enhver smak

Du trenger ikke være spesielt interessert i data eller teknologi for å spille TV- og dataspill, for det finnes nå så mange forskjellige typer spill å velge mellom at alle kan finne noe av interesse. Enten du liker action, musikk eller strategi, så kan du få tak i et TV- eller PC-spill som passer perfekt for deg!

Å spille PC-spill kan til og med være en sosial aktivitet. Dersom du ikke har mulighet for å samle venneflokken hjemme hos deg for en spillkveld, så tilbyr mange TV- og PC-spill muligheten å spille mot venner eller ukjente tilkoblet Internett. Å spille TV-spill betyr heller ikke at du må pent sitte i ro på sofaen med kontrollen mellom hendene. Nå finnes det nemlig flust av TV-spill som spilles ved hjelp av bevegelsessensorer. Hva sier du til å for eksempel gjøre ditt eget stuegulv om til en bowlingbane, uten fare for å skade parketten?

Det er svært praktisk å kjøpe TV-spill og PC-spill på nettet. Du kan lett sammenligne priser, og siden produktet ikke veier mye, kommer du unna med lav porto om du bestiller via Internett. Husk bare når du kjøper et spill, enten det er på internett eller i butikk, at du må sjekke at det er riktig utgave, altså enten for PC hvis det er PC-spill du er ute etter eller TV-spill for den riktige spillkonsollen. Mange spill er nemlig tilgjengelig i flere utgaver, og det er lett å kjøpe feil utgave i vanvare siden det bare kan være en liten logo som skiller de forskjellige.  Lite er mer irriterende enn å sitte foran datamaskinen med et spill til Playstation 3 i hånden når du egentlig var ute etter et PC-spill.

Velg riktig TV- og PC-spill som passer for deg

FinalFantasy_2Det finnes så mange TV-og PC-spill å velge mellom at det kan være vanskelig å ta et valg. Det beste er gjerne å spørre venner med samme interesser som deg selv for å få råd og vink. Ellers kan det også være lurt å lese anmeldelser av TV- og PC-spill på internett eller skaffe demoversjoner dersom det er mulig. Demoer på PC-spill kan ofte lastes ned gratis på nettet.


Noen av de mest populære TV- og PC-spill er actionspill, og krever at konsentrasjonen er på topp. Du har gjerne hørt om Counter Strike, Battlefield og Call of Duty. Er du av den mer eventyrlige typen, passer gjerne spill som Assasin's Creed, Devil May Cry og Fable for deg. At det enkle ofte er det beste kan være riktig også med tanke på TV- og PC-spill. kan være lett, men kjempegod underholdning for spillere i alle aldre. Er du ute etter litt hjernetrim, så finnes det mange forskjellige strategispill du kan bryne deg på, som for eksempel Age Of Empires, The Settlers, Command And Conquer og WarCraft. Eksempler på andre kategorier TV- og PC-spill er simulatorspill, og spill som er basert på rollespill.

Husk å sjekke systemkravene til PC-spillet du vurderer for å forsikre deg om at PC-en din har det som trengs. Det er ikke kjekt å oppdage at PC-spillet du har kjøpt ikke kan kjøres skikkelig på datamaskinen din.

Kom deg ut av sofaen!

Tiden da spilling av TV-spill betydde at man satt i ro i sofaen foran TV-apparatet er definitivt over. Nå fins det nemlig mange spill på markedet som får deg i bevegelse ved hjelp av spillkonsoller med bevegelsessensor. Førstemann ute var Nintendo med sin banebrytende konsoll Wii, og etter dem fulgte Sony med bevegelseskontrollen Move for Playstation 3. Xbox tilbyr Kinect som lar deg spille helt uten kontroller i det hele tatt. Denne nye trenden gjør at du nå kan for eksempel spille både tennis, golf og baseball hjemme i stuen din ved å bruke kontrollen din som tennisracket, golfkølle og balltre med TV-spillet Wii Sport. Er du danseglad så kan du velge og vrake mellom mange forskjellige dansespill, og er du ute etter en god  treningsøkt, så kan du finne spill for å oppylle også dette ønsket.

Få mest mulig ut av TV- eller PC-spillet med riktig tilbehør!

For å spille PC-spill trenger du selvsagt en datamaskin, og for å få best mulig spillopplevelse bør du helst  ha en maskin som er ment å brukes til underholdningsformål. Da får du utmerket bilde og imponerende lyd, som selvsagt er med på å gi deg optimalt utbytte av PC-spillet ditt.

TV-spill krever at du er i besittelse av en spillkonsoll. Før du velger spillkonsoll er det en god idé å sjekke hvilke konsoller som er kompatible med de TV-spillene du ønsker å spille. Mange TV-spill er for øvrig tilgjengelig for flere konsoller, men du kan ikke kjøpe ett spill og spille det på to forskjellige konsoller. Du må kjøpe spillet i formatet til en bestemt konsoll. Ellers finnes det mye ekstrautstyr til både TV-spill og PC-spill, som for eksempel ratt til bilspill, mikrofoner og instrumenter til musikkspill, og dansematte dersom det rykker i dansefoten. Du kan til og med få tak i egen stepkasse til spill for deg som vil utnytte TV-spill for å gjennomføre en fullverdig treningsøkt på egenhånd hjemme i stuen.

PC-spill og barn – ingen bekymringsverdig kombinasjon.

supermarioHar du barn som er glad i å spille PC-spill, og du er bekymret på innvirkningen spillingen kan ha på barnet? En rapport som EU la frem i 2009 konstaterte at TV-spill og PC-spill i de fleste tilfeller ikke er skadelige for barnet på noen måte, og kan faktisk være med på å utvikle evner hos barnet som kreativitet, strategisk tankegang, samarbeidsevne og innovasjonslyst.


Det finnes mange spill på markedet spesielt laget for barn, og som ofte også er lærerike og utviklende. Du kan sjekke den anbefalte aldersgrensen som er merket på omslaget til PC-spillet eller TV-spillet for å forsikre deg om at innholdet er passende for barnet ditt. I tillegg til å være merket med aldersgrense på enten 3, 7, 12, 16 eller 18 år, er TV- og PC-spillene også merket med symboler for å signalisere innhold som blant annet vold, grovt språk, og bruk av rusmidler. Det kan og være nyttig å lese spillanmeldelser på nettet.

Det viktigste er at du engasjerer deg i barnets interesse for spilling, og kanskje kan spilling av TV-spill eller PC-spill til og med bli en aktivitet som hele familien kan drive med sammen!