>

Elektriske tannbørster

Kjøperguide - Elektriske tannbørster

Ta vare på tennene dine

Elektrisk tannbørste
Visste du at du bør pusse tennene dine minst 3 minutter 2 ganger om dagen? Ikke bare er et vakkert hvitt smil er viktig for utseendet, men det kan også koste mye ubehag og sure penger i tannlegeregninger hvis du ikke passer ordentlig på tennene dine. Selv om de fleste av oss ønsker å tro at vi passer ordentlig på tennene våre, er det et faktum at det er svært få av oss som lever opp til 3 minutters børsting morgen og kveld. Men det fins en lettvindt løsning – en elektrisk tannbørste! Den børster raskere og mer effektivt enn du får til med en vanlig tannbørste, og den har et så lite børstehode at den enkelt kommer til nesten overalt i munnen.


Det er mange fordeler med elektriske tannbørster. Den hurtige rotasjonen av børstehodet gjør at det er mulig å pusse langt grundigere på kortere tid. Det lille runde børstehodet kan også komme til helt bakerst i munnen, der de større tannbørstene kan ha problemer med å komme skikkelig til. Dette betyr at du også redusere risikoen for hull og stygge tenner der det ellers kan være vanskelig å ta vare på tennene ordentlig.

Elektriske tannbørster for hele familien

Oral B Kids
Det kan være vanskelig å få barn til å ville pusse tennene. Man kan true med Karius og Baktus, synge tannpussesanger alt man orker, men noen ganger nekter de bare å åpne munnen! Da kan en elektrisk tannbørste være til hjelp, men pass på at du kjøper en tannbørste som er beregnet på barn. Noen av. Disse har mindre børstehode, samt at de pusser mer skånsomt. barna syns elektrisk tannbørste er morsommere å pusse med, og ettersom de er mer effektive enn vanlig tannbørste, slipper de å børste så lenge for å oppnå et godt resultat. For barn finnes det elektriske tannbørster som spiller en melodi mens man pusser, noe som gjør det lettere å holde motivasjonen oppe til å pusse lenge nok. Andre elektriske tannbørster stopper når det har gått et par minutter, eller de gir et signal når man har pusset lenge nok.


Den elektriske tannbørsten kan gjøre det enklere for barna å pusse tennene selv. Men likevel må foreldrene ikke overlate ansvaret for pussingen til barna. Barn under 10 år skal ha hjelp til å pusse tennene hver dag, anbefaler tannlegene. Det er viktig at tannpussen er lystbetont, slik at barna ikke kvier seg for å pusse tenner. Men selvom barna ikke vil, må tennene pusses 2 ganger om dagen. Ved hjelp av lek, fantasi og belønninger kan tannpussen gå lettere.

En tannbørste, flere børstehoder

Ettersom gode elektriske tannbørster kan være dyre i innkjøp, og du derfor ikke ønsker å kjøpe en tannbørste til hvert familiemedlem, kan du bruke børstehoder med forskjellige farger eller motiv, slik at hvert familiemedlem kjenner igjen sitt børstehode. Det er enkelt å bytte børstehode, og på denne måten kan alle familiemedlemmene bruke den samme elektriske tannbørsten. Børstehoder leveres som regel med 2 eller 4 i pakken