>

Hagemøbler

Martinsen Heater Gulvstående Terrassevarmer Sort

Nordic LED - Hele Norges LED Butikk
Sist oppdatert 02.04.2020

Superhengekøyen Vagaborn

Coolstuff.no
Sist oppdatert 02.04.2020

Kjøperguide - Hagemøbler

Hvilke hagemøbler velger du?

Hagestol
Du kan bruk Kelkoo for å finne mange forskjellige typer hagemøbler. Men hva slags hagemøbler bør du velge? Det avhenger selvfølgelig av hva slags behov og ønsker du har, hva slags uteområde hagemøblene er  ment for, og hva du ønsker å bruke dem til. Hvis du har et stort uteområde og massevis av plass, vil du kanskje ha en stor sittegruppe med hagebord, sofa og stoler, for best komfort og holdbarhet. Utemøbler, blir merkbart mer slitt enn innendørs møbler, så det kan være verdt å velge robuste hagemøbler av god kvalitet.


Hvis du har mindre plass eller kanskje en balkong, må du kanskje litt mindre utemøbler. Et lite bord og to stoler vil passe i de fleste uteområder, og skaper god mulighet for å hygge seg ute, selvom man ikke har så mye plass. En gruppe med bord og stoler skape mulighet for nydelige utendørs middager og kos utendørs. Hvis du har en større hage, kan det også være fint å plassere møbler rundt i hagen hvor du kan sitte og nyte litt fred og ro en liten stund. Hvorfor ikke plassere en liten sofa ved hagedammen, eller et par stoler i solveggen på forsiden av huset?

Når du kjøper hagemøbler, er det mange forskjellige stiler og materialer å velge mellom. Utemøbler laget av tre er mest populære, men det er også et bredt spekter av utemøbler i materialer som metall, plast og rotting.

Hagemøbler og været

Om sommeren liker vi nordmenn å nyte sol og varme så mye som mulig. Men noen ganger kan du få en litt for mye av det gode. På en solrik terrasse eller balkong trenger du en parasoll som skygger og gir beskyttelse mot solen. Ikke glem å kjøpe en robust base for parasollen, for å hindre den i å flyr bort med vinden! Hvis du vil plassere parasollen på en balkong, kan noen typer parasoller festes til balkongens rekkverk.

Hvis du heller vil nyte solen så mye som mulig, er det fint å ha en komfortabel stol å sitte i eller ligge i. Hvis du har plass, kan du velge en liggestol med en tilbakelent rygg for optimal komfort og late dager i solen. Men ikke glem solkrem!

Vær og vind utsetter hagemøbler for mye slitasje. Solen bleker materialene og regn og støv gjør møblene skitne. For å beskytte dine møbler, bør du ta dem innendørs før vinteren. Det er også en god idé å ta inn puter og lignende på slutten av hver dag, for å sikre at de ikke blir våte eller skitne. Utemøbler laget av tre bør rengjøres og oljes regelmessig.

Hagemøbler for late dager

Hagestell kan være mye arbeid, men noen ganger ønsker man bare å slappe av. Hvem drømmer ikke om å ligge i en hengekøye som svaier lett i vinden, lese en bok eller bare sove litt? Hvis du har trær i hagen din, er det enkelt å henge opp en hengekøye mellom et par av dem til å opprette et kjølig sted for avslapning.