>

Blu-ray spillere og DVD spillere

Vis resultat for

Søk i resultatene

DVD spillere og BluKjøperveiledning - DVD spillere og Blu ray-spillere ray-spillere Kjøperveiledning

Hva er DVD?

Digital Versatile Disc, eller DVD, kom på markedet på slutten av 90-tallet og skulle bli det mest suksessfulle produktet i forbrukerelektronikkens historie. Derfor er DVD spillere i dag nesten like vanlige som TV-apparater i moderne stuer.

Innføen av DVD spillere markerte starten påvergangen fra analog til digital video. I motsetning til vå gamle videospillere brukte DVD spillere plater som inneholdt digitale data i steden for råideo. Dataene som lagres påVD-plater er kodet i et format kalt MPEG 2, og DVD spillere dekoder informasjonen og sender ut det resulterende bildet og lyden til TV-en din.

En stor fordel med DVD spillere i forhold til gamle videospillere er bildekvaliteten. Sammenlignet med gamle VHS-kassetter er DVD spillere påt helt annet nivåmed langt klarere og skarpere bildekvalitet.

DVD spillere kan ogsåpille av CD-plater, såu trenger ikke lenger ha en CD-spiller i stuen, DVD spilleren gjøt. DVD-plater kan væ dobbeltsidige og i to lag, men alle DVD spillere kan lese alle typer plater.

Hva er Blu ray?

DVD spillere har vært her en stund, og når HDTV-er kom på banen var det nødvendig med en ny standard. Opprinnelig fantes det et format mellom DVD spillere med HD og Blu ray-spillere, men Blu ray vant til slutt, og gjorde DVD spillere med HD avleggs. Nå som Blu ray er det eneste HD-formatet tilgjengelig gjør du lurt i å investere i en Blu ray-spiller.

Akkurat som DVD spillere bruker også Blu ray-spillere disker som er fylt med digitale data. Den viktigste forskjellen er at mens DVD spillere bruker plater som har en kapasitet på opptil 9 GB data, kan Blu ray-spillere lagre opp til 50 GB med data på hver side. Det er denne ekstra kapasiteten som gjør Blu ray til det ideelle medium for video i HD, og Blu ray-spilleren til den ideelle partneren for en HDTV.

Blu ray-spillere viser filmer i krystallklare 1080p på TV-en din, noe som gir deg den beste mulige opplevelsen. Blu ray-spillere kan også spille DVD-plater, så de er i realiteten en direkte erstatter for DVD spillere. Akkurat som DVD spillere kan også Blu ray-spillere brukes til å spille musikkplater så vel som video.

DVD-tips

DVD spillere er svært rimelige for tiden, men det er noen funksjoner som er verd å se etter i DVD spillere. Hvis du har en HDTV må du se på DVD spillere med oppskalering. Hos DVD spillere med oppskalering DVD-spillere vil ta et DVD-signal med standard definisjon og øke oppløsningen til HD-kvalitet. Det ser ikke fullt så bra ut som en standard HD-film, men det ser bedre ut enn en vanlig DVD.

Hvis du har en HDTV bør du vurdere en DVD spiller med HDMI-uttak. HDMI er et digitalt grensesnitt som sikrer at bildekvaliteten ikke forringes når videosignalet overføres fra spilleren til Tv-en.

Mange DVD spillere leveres også med USB-uttak, slik at du kan koble en USB-minnepinne og spille av stillbilder og video uten å behøve å overføre filene til en DVD-plate først. Ulike DVD-spillere støtter ulike video standarder for USB-streaming, så sjekk først at ditt foretrukne format støttes.

Blu ray-tips

Blu ray-spillere er proppet med funksjoner, og det er i tillegg til de opplagte som muligheten til å spille av HD-filmer på flatskjermen din. Men Blu ray-spillere handler ikke bare om bildekvalitet - lyden er også betydelig bedre.

Når DVD spillere kom på markedet tok de med seg Dolby Digital og til slutt DTS surround-lyd. Nå har Blu ray lagt listen enda høyere ved å gi oss Dolby Digital TrueHD og DTS Master Audio HD. Disse to HD-lydformatene bruker tapsfri komprimering, som betyr at det du hører på platen skal være identisk med det lydteknikeren hørte i studio.

Blu ray-spillere kan også kobles til internett via en Ethernet-tilkobling, eller til og med en trådløs forbindelse. Internettilkoblingen lar spilleren holde de innebygde programmene oppdatert, noe som betyr at nye funksjoner kan legges til etter hvert. Men enda viktigere er at det gir deg mulighet til å laste ned ekstra innhold for Blu ray-platene dine, som interaktive spill og nye filmtrailere.

Noen Blu ray-spillere støtter også 3D-avspilling. Hvis du har en 3DTV vil du nok ha en Blu ray-spiller som spiller 3D også.

Tilbehør

DVD og Blu ray-spillere trenger begge ekstra tilbehør for å gi de beste resultatene. Den beste måten å koble en DVD eller Blu ray-spiller til en HDTV er med en HDMI-kabel. Denne overfører både lyd og bilde fra DVD og Blu ray-spillere til TV.

For å sikre en best mulig lydopplevelse bør du koble DVD eller Blu ray-spilleren til en hjemmekinoforsterker. En hjemmekinoforsterker tar lydstrømmen fra DVD og Blu ray-spilleren, dekoder den og sender lyden ut gjennom et sett surround-høyttalere.

Et sett surround-høyttalere for DVD og Blu ray-spillere består som regel av fem satelitthøyttalere og en subwoofer. Tre høyttalere plasseres foran deg, mens to plasseres bak deg. Subwooferen kan plasseres hvor som helst. Enkelte surround-systemer har trådløse bakre høyttalere, noe som gjør installasjonen mye enklere.

DVD og Blu ray-spillere med USB-inngang trenger USB-minnebrikker til å sette i dem, så det kan være greit å ta med seg et par slike når du kjøper spilleren. Noen Blu ray-spillere krever en USB-minnepinne til å lagre data som er lastet ned fra internett.