>

Dameklær

Kjøperguide - Dameklær

Dameklær for enhver anledning

Klær er noe dagligdags. Men klær er også noe vi viser vår identitet og smak ved hjelp av. Det er viktig hva man har på seg. For mange er klærne med på å gjøre at man føler seg selvsikker og passer inn. Dette gjelder nok både for menn og kvinner, men for menn kan det være ganske enkelt. Skal han pynte seg skikkelig, tar han på seg dress en. Når det gjelder dameklær er det mer komplisert. Er det OK å gå i bukse, skal det være lang eller kort kjole, hvilket tilbehør skal man  ha? Ingenting er viktigere enn at du føler deg komfortabel i det du har på deg. Og enten du liker det eller ikke, spiller klærne våre en fundamental rolle.

Hva skal du ha på deg på jobb?

Bukse-draktEnkelte yrker krever en formell kleskode. Som kvinne har du valget mellom en todelt dress (jakke og bukse) eller en drakt som består av skjørt eller kjole og jakke. Til dressen eller drakten kan du bruke en enkel bluse eller skjorte og sko med hæler.  For andre yrker er kleskoden mindre formell, og du trenger ikke bruke jakke. På uformelle arbeidsplasser, kan man ofte gå i  hva man vil, f.eks. en enkel kjole, jeans kombinert med bluse eller en topp, osv. Om vinteren kan det være greit å ha noe pent arbeidstøy i ull, som for eksempel en ullkjole, som du kan bruke sammen med pene støvletter.

Fritidsklær for sommerhalvåret

Når det gjelder dameklær du kan ha på deg på fritiden, er utvalget nesten ubegrenset. Det som ofte er avgjørende for om man kler seg i riktig antrekk, er at man velger antrekk utfra sesongen.  Om sommereren kan kvinner gå med lette sommerkjoler, skjørt, linbukser, shorts eller hva man måtte ønske.  Når det er varmt lønner det seg at klærne er lette og pustende. Overdelen kan være en enkel topp, t-skjorte, singlet el.l som man eventuelt kan ha en cardigan eller jakke over for å beskytte seg mot sol eller vind.  Populære sommersko er sandaler og ballerinasko, men tøysko og andre typer damesko er også mye brukt.

Kle deg fornuftig

Høst og vårsesongen - Bruk flere lag
I høst og vårsesongen kan temperaturen variere ganske betraktelig i løpet av dagen. Det lønner seg da å kle seg lag på lag, slik at man kan kle av seg når det blir varmt, og på seg når det blir kaldt om kvelden igjen. Selvom solen varmer om våren, kan lufta være kald, så det kan være lurt med et skjerf i halsen, og det kan også være lurt å vente med å kle seg i shorts eller lette kjoler til sommeren nærmer seg på ordentlig. Gensere, jakker og kåper kan være nødvendige klesplagg i disse sesongene. Spesielt om høsten kan varme sko og støvletter være godt å ha. Skoene bør være impregnert, slik at man ikke blir våt dersom man blir overrasket av regnvær. Om våren føler man at man vil ut av vintertøyet, og trekker kanskje ut i lette sommersko litt for tidlig.

Klær for vinteren - Kle deg lunt og behagelig
Regel nummer en om vinteren, er å bruke ullklær nærmest kroppen når det er kaldt. Med en ulltrøye og ullstrømpebukse eller tights vil du tåle kulda mye bedre. Det hjelper knapt med en tykk dunkåpe dersom du har tynn bomullsbluse innerst. Det finnes masse pent ulltøy, som kjoler, skjørt, gensere og bukser. Om du kler deg riktig innerst mot huden, kan du også velge klær av bomull eller andre materialer ytterst, spesielt hvis du ikke har tenkt å anstrenge deg noe særlig så du blir svett, for bomull holder på fuktigheten og gjør deg kald. Det kan være lurt å ikke velge tettsittende olabukser om vinteren, fordi det blir for lite plass til varm luft under klærne.

Festantrekk

festkjoleHva skal du ha på deg på festen? Det er det store spørsmålet for mange kvinner! Ingen vil komme overpyntet på festen. Ingen vil heller møte opp for hverdagslig kledd.Er du usikker på hva slags påkledning som er den riktige, så kan det være lurt å spørre. I bryllup er det vanlig at man kler seg i pen kjole, men om det skal være aftenkjole, coctailkjole eller mindre formelt, det finner man som regel ut ved å se på innbydelsen, eller spørre vertskapet. I Norge er det tradisjon å ikke bruke kjole