>

Uteleker

Pro Flying Ring Stor

Coolstuff.no
Sist oppdatert 08.04.2020

Kjøperguide - uteleker

Lek og moro utendørs for hele familien

 Vannglass
Enten det er sommer eller vinter så elsker de fleste barna elsker å leke ute. Om sommeren, når solen skinner og det er fint og varmt, er det åpenbart mer populært enn når det regner, men med riktige klær kan det være bra med en tur ut av huset hver dag! Også om vinteren fins det masse å finne på utendørs! Kanskje trenger barna bare noen flere uteleker til å underholde seg med? Hvis hagen er tom for leker, kan du nok finne det meste av det barnet ditt trenger her!


Det er ikke bare barn som har godt av å komme seg ut og i aktivitet. Det er veldig sunt å være ute noen timer i løpet av dagen både for liten og stor! Å røre på seg, gjør at man blir i bedre form og i bedre humør, og man orker mer! Særlig dersom du ikke er så flink til å komme deg på trening, kan det være lurt å prøve å leke litt ekstra med barna ute! Ulike spill og idrettsaktiviteter er i stor grad også noe hele familien kan gjøre sammen til man blir god og rød i kinnene!

Når snøen har lagt seg

Barn som går i barnehagen leker ute i alt slags vær, så sant det ikke er for kalt. Men hjemme kan det nok være litt vanskelig å trekke på seg kjeledressen og gå ut i kulda. Men siden barna elsker å leke ute, og de voksne som kjent har det best når barna er glade, så er det sunt for hele familien å komme seg litt ut hver dag også om vinteren. Er det nok snø til å lage snømann? Eller hva med en stor snøhule eller borg? Da trenger du kanskje en god spade til å grave med! Akebrett og kjelke er moro for både stor og liten! Hvis du ikke har en akebakke i umiddelbar nærhet, er det bare å kaste akebrettene i bilen og kjøre til nærmeste bakke. Har du noen gang forsøkt å ake i et unnarenn? Bor du i Oslo, er jo korketrekkeren et spennende alternativ!  Hva med å ta med noen gode varme sitteunderlag, vedkubber, pølser og litt kakao og tenne bål og ha piknik ved akebakken? Så sant det ikke er altfor kaldt ute, blir det en hyggelig dag for hele famlien!

Utendørs leker for de yngste

Særlig for de aller yngste er det utvilsomt enklere å leke ute når det er sommer. Små barn har problemer med å bevege seg med store vinterdresser, og klarer kanpt å gripe om spaden med tykke votter på! Når våren og sommeren kommer, og man kan gå ut uten å kle på så masse klær, er de yngste raske med å komme seg ut i sandkassen (eller til nærmeste søledam). Du kan få alt slags utstyr til sandkassen, som bøtter, spader, sandformer, siler og lekebiler som passer i sandkassen, slik at barna kan bygge sandslott, grave tunneler og hva barn ellers liker å ta fatt med i en sandkasse.

Trehjulsykkelen er også veldig populær, og du kan ta med barna på tur i skogen i en håndkjerre eller montere et barnesete på sykkelen din, så får du med deg hele familien ut på tur. Når barna skal lære å sykle, kan en balansesykkel være en god start. Der lærer barnet å få balanse på en 2-hjulssykkel uten pedaler. Man bruker bena til å sparke seg fremover. Barn som har lært å holde balansen på en slik sykkel, kan lære å sykle på en vanlig tohjulssykkel uten å gå veien om støttehjul!

Barn elsker å hoppe og plaske

Noe for de litt eldre barna, som kanskje kan være vanskeligere å få ut av huset på en fin sommerdag, kan være en trampoline! Barna kan hoppe på trampolinen i timesvis, dag ut og dag inn, og blir jo aldri slitne!? Ta en tur opp på trampolinen sammen med ungene og få deg litt god trim du også!. Eller forresten – for sikkerhets skyld bør du hoppe alene. Det skjer mange skader som følge av at mange har hoppet samtidig på trampolinen, så for å unngå benbrudd og det som værre er, er det lurt å innføre regler om at man hopper en og en, og at de små barna ikke er inne sammen med de store. Sikkerhetsnett og kantbeskytter er selvsagt et must.

Andre hoppeleker som også er populære er den gode gamle hoppeballen! En får god trim hvis en spretter rundt på en slik en stund også! Det er lurt å ha en hoppeball til hvert barn, ellers blir det fort krangling! Med flere hoppeballer kan de i steden hoppe om kapp med hverandre eller med foreldrene. GØY! (Og litt slitsomt for oss voksne!)

Hoppetau er også moro. Det finnes lange slengtau som brukes av minst 3 personer om gangen, og korte hoppetau for 1 person. Hvis du har skolebarn, kan de få mye moro i friminuttene sammen med venner hvis du kjøper et slengtau som barnet kan ta med på skolen! Eller hva med en hoppestrikk? Den ene enden kan bindes fast i en flaggstang hvis det trengs. Det går også an å bruke stoler eller noe annet å feste hoppestrikken på, hvis barnet vil øve for seg selv!  Slike leker kan gi mange timer med moro, samtidig som barnet utvikler god motorikk, utholdenhet og spenst!

familie i plaskebassengOm sommeren er det selvsagt et must å ha plaskepasseng i hagen eller på plattingen, slik at både barn og voksne kan kjøle seg ned. Barn elsker å plaske i vann! Har du plass til et større basseng, finnes det utgaver som er så dype at man faktisk kan svømme litt, og de har plass til mange mennesker, så man kan gjerne invitere venner på besøk! Hvis du skal ha et stort basseng, må du passe på å rense vannet og kanskje trenger du også en pumpe. De små plaskebassengene tømmer man gjerne hver kveld, så det trenger man ikke å tenke på rensing av vannet. Husk også her på sikkerheten! Ikke la små barn være alene i eller i nærheten av bassenget!

Moro for hele familien

Ballspill som fotball, håndball, basketball, etc. Er noe som ikke krever masse ekstra utstyr, men som alle kan ta del i! Hvis du skaffer et fotballmål, blir det ekstra moro, om ikke dere bor i nærheten av en lekeplass med fotballbane.  Om du har en egnet gårdsplass, er det fint med et basketball-nett på veggen eller over garasjeporten! Det gir fin presisjonstrening å forsøke å treffe kurven med ballen! For de som er mer glad i håndball, kan kanskje garasjeporten egne seg som mål, hvis det ikke er plass til et skikkelig mål i hagen. Eller så kan man dra bort på idrettsplassen eller i skolegården og øve på å score mål! Barn og voksne som driver fysisk aktivitet og trener opp balanse og styrke får færre skader! Så det er bare å oppfordre barna til å holde på med slike aktiviteter!

Vær et godt eksempel for dine barn
Mange foreldre klager over at de har problemer med å få sine barn ut for å leke, og at barna heller vil sitte inne og spille dataspill eller ser på TV. Det kan også være en utfordring, men det er faktisk tilfelle, ifølge ekspertene, at barn av aktive foreldre, også er flinke til å leke ute. Dette betyr selvsagt at du bør være et godt eksempel for dine barn, og ta dem med ut. Barn elsker å leke med de voksne, og blir veldig glade når foreldrene seg tid til å gjøre det. Derfor er det først og fremst viktig å ta med barna ut og leke med dem! Dette styrker også samholdet i familien, samtidig som det er godt og sundt for alle sammen Vi ønsker deg lykke til med søk på utendørs leker her på Kelkoo og at du får en masse morsomme og avslappende stunder hele familien sammen ute i frisk luft!