>

Kontaktlinser

Blodtilsølte Dagslinser

Coolstuff.no
Sist oppdatert 10.04.2020

Lunar Eclipse-linser

Coolstuff.no
Sist oppdatert 10.04.2020

Reptilaktige Dagslinser

Coolstuff.no
Sist oppdatert 10.04.2020

Red Sclera-linser

Coolstuff.no
Sist oppdatert 10.04.2020

Twilight Dagslinser

Coolstuff.no
Sist oppdatert 10.04.2020

Naturlige Grønne Dagslinser

Coolstuff.no
Sist oppdatert 10.04.2020

Kjøperguide - Kontaktlinser

Hvem kan bruke kontaktlinser?

KontaktlinserKontaktlinser brukes i dag av nesten alle som har problemer med synet. De er et et godt alternativ for dem som ikke føler seg komfortable med å bruke briller, eller for  dem som driver med idrett og lever et aktivt liv. Med et par linseer kan du legge vekk brillene, eller du kan bytte på å gå med linser eller briller alt ettersom hva som passer. I dag fins et bredt utvalg av linser i ulike varianter. Det gode utvalget sørger for at det fins linser som passer de aller fleste behov, enten du kun bruker linser fra tid til annen, og du bruker dem hver dag,. Kontaktlinser trenger ikke å koste all verden. Å bestille kontaktlinser på nettet har blitt svært populært, hovedsakelig fordi det er så enkelt. Du bestiller linsene og få dem levert til postkassen din, men fremfor alt får du som regel linsene mye billigere på nettet enn i en fysisk butikk. Vi tar en gjennomgang av de vanligste typene av kontaktlinser slik at du får litt bedre inntrykk av utvalget.

Linsetyper

Kontaktlinser fins i ulike typer. Hvilken linsetype som passer deg, finner du ut ut ved å ta en synsundersøkelse hos din nærmeste optiker. Deretter kan du bestille passende kontaktlinser på nettet for å spare penger. Husk at du bør sjekke synet og øynene dine jevnlig hos optiker når du bruker kontaktlinser.

Dagslinser

Dagslinser er på mange måter den enkleste typen kontaktlinser. Som du kan forestille deg, er dagslinser brukt en dag, deretter kastes den. Det faktum at du bare bruker linsene en gang, reduserer risikoen for irritasjon av øyet. Du slipper å holde på med linsevann som renser linsene og etuier som du oppbevarer linsene i over natten, noe som kan være lett å glemme å ta med seg dersom man skal på tur. Dessuten slipper du å bekymre deg for at du mister linsene, for å skaffe en ny er ikke verdens største investering. Linser som du renser hver kveld er ikke 100% rene. Derfor kan det være et smart valg å bruke engangslinser hvis du har spesielt tørre øye eller har noen allergier. Å bruke dagslinser koster litt mer over tid enn å bruke månedslinser, men samtidig slipper du unna kostnadene for linsevæske og etui. Hvis du bytter mellom å bruke kontaktlinser og briller så er dagslinser et perfekt valg for deg. Focus Dailies er en svært populær type dagslinse som ikke koster en formue.

Månedslinser

Månedslinse skal brukes i  2-4 uker. Ettersom månedslinser er billigere i bruk enn dagslinser, er også disse linsene svært populære og brukes av mange kontaktlinsebrukere. I motsetning dagslinser, krever månedslinsene litt vedlikehold. Stell av kontaktlinser tar imidlertid ikke mye tid. Alt du må gjøre, er å ta ut linsen om kvelden, og vaske den litt med litt linsevæske. Da vaskes ulike typer belegg bort, som har akkumulert i løpet av dagen. Hvis du ikke er nøye når du vaske linsene dine, øker risikoen for at du får irriterte øyne eller infeksjoner. En månedslinse skal kastes 30 dager etter at du tok dem ut av forpakningen, uansett om du har benyttet dem hver dag, eller bare et par ganger i denne perioden. Månedslinser er det mest økonomiske alternativet når det gjelder  kontaktlinser, og det er en grunn til dens popularitet. Air Optix er en populær månedslinse. Månedslinser blir nesten alltid solgt i pakker som inneholder tre par linser, dvs. linser til tre måneders bruk.

Døgnlinser

Som navnet antyder, er døgnlinsen en type linse som du kan ha på døgnet rundt i opptil 30 dager. Denne typen kontaktlinser passer med andre ord de som ønsker å ha det enklest mulig, og slippe å huske å ta ut linsene hver kveld før man legger seg. Døgnlinser er laget av et spesielt materiale som lar øyet å puste bedre enn de andre linsetypene gjør. Materialet er kalt silikon hydrogel. Nok oksygentilførselen til øyet er viktig for at linsene skal være komfortable å ha på. Med en type linser som har høy oksygentilførsel kan eye "puste" forholdsvis normalt, slik at du kan sove med linsene. Døgnlinser  er best egnet for de som har brukt kontaktlinser før. Dersom du har tørre øyne, og ønsker å bruke døgnlinser, må du ta dem ut og rengjøre dem hver kveld. Air Optix Night & Day er en døgnlinse som brukes av mange.